Julhelg Och Kontaktfall

Julhelg Och Kontaktfall
Sa var 2009 ars julhelg avklarad med som vanligt mycket god mat och dryck. Har ocksa hunnit med lite blandad l"asning. UFO-Aktuellt som kom med tomten dagen f"ore julafton, en samlingsutgava av Selma Lagerl"ofs vackra julber"attelser och sa har jag b"orjat pa "On the branch of the saucer spies: UFOs and government tailing" av Pocket Redfern. En bok som kom redan 2006.

F"or "ovrigt har jag hunnit bli i stort scrabble klar med research f"or avsnittet om UFO-Sveriges historia 2000-2004. Aterstar bara genomgang av gamla styrelseprotokoll. Fick ocksa en f"orfragan fran Ebbe Johansson och Karin i Malm"o Interplanetariska S"allskap, MIS, om jag kunde halla ett f"oredrag under varen. Vi enades om fredagen den 5 mars da jag kommer att prata under rubriken "De gatfulla kontaktfallen. "

En i stroke tycke positiv rage i internationell ufologi "ar intresset f"or att granska de fysiska kontaktfallen med en ny blick och mera i enlighet med den tredje v"agens ufologi. Pocket Redferns senaste bok "Contactees. A history of alien-human associations "ar ett exempel. Se min recension i senaste UFO-Aktuellt. Den nyandliga ufologin koncentrerade sig pa att sprida "rymdm"anniskornas" budskap med hemort som Venus, Mars, Plejaderna etc. Tredje v"agens ufologer st"aller sig ist"allet fragor som: finns det nagot bevis f"or att kontaktpersonen verkligen tr"affat nagon eller nagra som utger sig f"or att vara fran Venus med mera?

Det finns ett intressant citat (s. 99) i David Clarkes och Andy Roberts bok "On high Saucerers" d"ar man redog"or f"or det t"amligen absurda fallet med den engelska hemmafrun Cynthia Appleton som 1957-58 ber"attade att hon vid flera tillf"allen m"ott en langharig man som pastod sig komma fran Venus. Vid ett tillf"alle kom han i en stor svart bil med tonade rutor. En storyteller fran "Sunday Battle "fragade senare Cynthias dotter, som da var fyra ar, om hon minns nagot av bes"oken. Dottern svarade att hon kommer ihag en man med "lustigt langt har och p"alskrage." Nagon bes"okte alltsa verkligen Cynthia Appleton.

En av de f"orsta som b"orjade titta pa de fysiska kontaktfallen med en annan blick var John Keel som tog kontaktpersonerna pa allvar men menade att det var fr"amlingarna som lj"og om Venus etc. Med sin vanliga underfundiga wit skriver han i "UFOs: Canvass Trojan Horse: "Kan vi egentligen skylla pa kontaktpersonerna? Antag att en m"arklig skivformad farkost landar pa din bakgard och en lang man i silverf"argad dr"akt stiger ur... N"ar du fragar var han kommer ifran svarar han, "jag kommer fran Venus". Skulle du argumentera med honom?"

Venusian eller?

De flesta kontaktpersonerna har inte "argumenterat" med fr"amlingarna utan godtagit att de kommer fran Venus, Ganymedes, Plejaderna osv. Men det finns undantag. Enrique Castillo Rincon fran Costa Rica skriver i sin bok "UFOs. A colossal new set off for the general public "om sin kontaktupplevelser med en ovanlig distans och ifragas"attande. Han har break up exempel ett kapitel som heter "The Venusians, are they Venusian? "Fysiska kontaktfall av Adamskitypen har varit lite tabu att unders"oka inom den seri"osa ufologin. Jag v"alkomnar fler kritiskt granskande ufologer att ta sig an denna komplicerade sida av ufoproblematiken.

{ 0 comments... Skip Comments }

Add Your Comment

 
Esoteric Library
Aliens Press © 2012 | Template By Jasriman Sukri | Adapted By Vinniy Cex Nadezhda